Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

Μουσείο Ιστορίας της Στάρα Ζαγκόρα-Регионален исторически музей Стара Загора-Regional Historical Museum Stara ZagoraΕίναι ένα από τα πιο πλούσια Μουσεία στα Βαλκάνια, σε σχέση με τον αριθμό και τη σπουδαιότητα των εκθεμάτων του.
Η μεγαλύτερη και πιο καλοδιατηρημένη συλλογή της Νεολιθικής Εποχής, η συλλογή Ρωμαϊκών γυαλικών, η συλλογή των Θρακικών αρμάτων, η αρχαία συλλογή χάλκινων αντικειμένων και τα τεχνουργήματα της Ρωμαϊκής πόλης της Αυγούστας Τραϊάνας δίνουν στο Μουσείο μία από τις πιο σημαντικές θέσεις ανάμεσα στα Ευρωπαϊκά Μουσεία.
Με μια Ιστορία πάνω από οκτώ χιλιάδες χρόνια η περιοχή της Στάρα Ζαγκόρα εξακολουθεί να προσφέρει στους επιστήμονες και τους εραστές της Ιστορίας την ευχαρίστηση νέων αρχαιολογικών και ιστορικών ευρημάτων.

Αποκαλυπτόμενα σχεδόν καθημερινά αυτά τα τεχνουργήματα διαδίδονται μέσω του τύπου σ’ όλον τον κόσμο.
Το Τοπικό Μουσείο Ιστορίας της Στάρα Ζαγκόρα συνεχίζει να είναι ένα επιστημονικό κέντρο για την έρευνα και τη διατήρηση των 130.000 πολύτιμων αντικειμένων από όλες τις περιόδους της ανθρώπινης Ιστορίας στην νοτιοανατολική Ευρώπη.
 Το Μουσείο είναι επίσης κέντρο για μόρφωση, διασκέδαση και απόλαυση της πλούσιας πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής για πάνω από 100 χρόνια.

Δείτε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου