Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Το πέρασμα- СъдилищетоΟ Βούλγαρος σκηνοθέτης Στέφαν Κομαντάρεφ (Stephan Komandarev) που το 2008 έκλεψε τις εντυπώσεις με το φιλμ του «Ο κόσμος είναι μεγάλος και η σωτηρία της ψυχής βρίσκεται στη γωνία» (The World is Big and Salvation Lurks Around the Corner), επιστρέφει με τη νέα του δημιουργία: «Το Πέρασμα» (Sadilishteto / The Judgement). Η ιστορία της ταινίας, τοποθετείται σ' ένα μικρό χωριό, στα σύνορα Βουλγαρίας - Ελλάδας - Τουρκίας και αναφέρεται στον Μίτιο και τον γιο του Βάσκο, οι οποίοι ζουν σε μία φτωχή περιοχή στα σύνορα. Ο πατέρας έχει χάσει ό,τι σημαντικό είχε στη ζωή του: τη γυναίκα του, τη δουλειά του, αλλά και την εμπιστοσύνη του γιου του. Για να τον ξανακερδίσει, θα πρέπει να βρει τρόπο ώστε να πληρώσει το δάνειο της τράπεζας, αλλά και την αμαρτία που διέπραξε πριν από εικοσιπέντε (25) χρόνια...
                                             Οι τρεις κεντρικοί ήρωες της ταινίας
Η ταινία «Το Πέρασμα» (Sadilishteto / The Judgement) του Στέφαν Κομαντάρεφ (Βουλγαρία - 2014) πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Μάρτιο του 2014 στο Φεστιβάλ της Σόφιας. Στη χώρα μας η ταινία προβλήθηκε σε πανελλήνια πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο 27ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου - το Tvxs.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας - όπου και είχαμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε. Από την Πέμπτη 29 Μαρίου, η ταινία κυκλοφορεί στις Κινηματογραφικές Αίθουσες της χώρας σε διανομή της Ama Films.
                                                                   Ο σκηνοθέτης

Ο σκηνοθέτης Στέφαν Κομαντάρεφ (Stephan Komandarev), γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου του 1966, στη Σόφια της Βουλγαρίας. Σπούδασε Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στη Σόφια, ενώ είναι και μέλος της Ένωσης Βουλγάρων Σκηνοθετών Κινηματογράφου. Ως δημιουργός, μας συστήθηκε το 2000 με την πρώτη του μεγάλου μήκους δημιουργία «Dogs' Home» (Pansion za kucheta). Το 2008 (στην Ελλάδα προβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010), παρουσιάστηκε η δεύτερη ταινία του, με την οποία έγινε ευρέως γνωστός. Ο λόγος για το υπέροχο φιλμ: «Ο κόσμος είναι μεγάλος και η σωτηρία της ψυχής βρίσκεται στη γωνία» (The World is Big and Salvation Lurks Around the Corner).

 Έτος: 2014 | Xώρα: Βουλγαρία | Διάρκεια: 107 λεπτά | Σκηνοθεσία: Stephan Komandarev | Σενάριο: Marin Damyanov, Stephan Komandarev | Παίζουν: Predrag Manojlovic, Assen Blatechki, Ovanes Torosian

 Από την ιστοσελίδα  http://tvxs.gr/news/sinema/i-zoi-sta-synora-boylgarias-elladas-toyrkias-perasma
             

                                                            Σκηνές από την ταινία
                                               Σκηνές από τα γυρίσματα της ταινίας

Η ταινία γυρίστηκε στην ανατολική Ροδόπη, στα χωριά Belopolyane, Село Сив кладенец, Ondrintsi, Ivailovgrand, Mezek, SvilengrandΗ εκκλησία στο Село Сив кладенец όπου και γυρίστηκε μια νυχτερινή σκηνή της ταινίας.Μια θαυμάσια ταινία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου